Office Depot och iCentrex ingår nytt samarbete

I samband med att Office Depot lanserar sitt nya affärsområde ”Business Communication” så ingår man nytt partneravtal med iCentrex, för att erbjuda sina kunder en helhetslösning inom företagskommunikation.

Office Depot Sverige har från och med februari dragit igång ett nytt affärsområde ”Business Communication” – där man nu satsar på att erbjuda tjänster inom företagskommunikation och telefoni. Office Depot följer därmed marknaden och digitaliseringen som just nu kräver att man som leverantör inom hårdvara och kontorsmaterial digitaliserar sitt tjänsteerbjudande.

Ansvarig för affärsområdet är Marc Hillander, som tidigare kommer från Staples där han var ansvarig för att starta upp telefonin.
– Vårt kundlöfte — att erbjuda ett enklare kontorsliv, innebär att vi måste vara nytänkande och bredda vår portfölj med de tjänster marknaden efterfrågar. Samarbetet med iCentrex ger oss nu möjligheten att erbjuda våra kunder en färdig molntjänst som knyter ihop telefonin med ett komplett kommunikationsverktyg i en och samma app. Det ligger helt rätt i tiden, säger Marc Hillander.

iCentrex erbjuder egenutvecklade kommunikationstjänster i form av modern företagstelefoni, samarbets- och kontaktcenterlösningar som vidareutvecklats utifrån väletablerade och stabila plattformar från Mitel, IBM, Telia, TDC m fl. Detta tillsammans med bland annat videokonferens och rollbaserad chatt för både direktchatt samt chatt i team med kanaler.
– Fördelarna är många, men framförallt enkelheten och mobiliteten, där användarna har samma gränssnitt oavsett plattform och kunden får tillgång till en samlad portal för enkel administration av allt från växel till abonnemang. Det i kombination med marknadens mest heltäckande och stabila nät, ger oss ett mycket intressant erbjudande, säger Marc Hillander.

– Kul att se att Office Depot tar steget och följer utvecklingen. Många leverantörer av hårdvara, skrivare och kontorsmaterial står inför en stor utmaning. Ska man ha en chans att hänga med sina konkurrenter behöver man följa digitaliseringen och förändra sitt tjänsteerbjudande, säger Marcus Karlsson, Partner Manager på iCentrex.

– iCentrex har fått priser för sina innovativa lösningar av både Mitel och branschtidningen Telekom Idag. Vi ser fram emot att direkt kunna erbjuda dessa prisvinnande tjänster till våra kunder, säger Marc Hillander.

Fakta om Office Depot
Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via butiker, Internet och en rikstäckande säljkår. Vårt kundlöfte har alltid varit ett enklare kontorsliv. Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns i mer än 50 länder. Idag är Office Depot Svenska AB en del av Office Depot Europa som sedan 1 januari 2017 ägs av det tyska Investmentbolaget Aurelius. Bolaget har 43 butiker och totalt en omsättning på drygt 1 miljard SEK och cirka 350 medarbetare.

För mer information:
Office Depot Svenska AB
Kontaktperson: Marc Hillander, affärsområdeschef
marc.hillander@officedepot.eu
Tel: +46 (0) 733 23 29 94

iCentrex Sweden AB
Kontaktperson: Magnus Pedersen, Produktmarknadschef
magnus.pedersen@icentrex.com
Tel: +46 (0) 8 502 514 27