Mobile Device Management

Säkerhet för mobila enheter

Numera vi ofta vår arbetsplats i fickan – vår smartphone. Allt finns i den och vi är helt beroende. Om vi glömmer den måste vi hämta den och om den inte fungerar så slutar vi också att fungera. Den är inte billig men byts ändå ut betydligt oftare än din vanliga dator. Det intressanta är att den faktisk är en klient, men behandlas som en konsumentprodukt. En smartphone med viktig företagsinformation bör skyddas och hanteras som en datorklient. Med all information som den innehåller är det viktigt att en välfungerande säkerhetsrutin fungerar. Vad händer annars om mobiltelefonen försvinner?

 

Mobile Device Management är ett verktyg som både underlättar och skapar effektivitet för IT-avdelningen. Organisationens medarbetare får effektiv och säker åtkomst till mobila lösningar och tillgång till rätt uppgifter från rätt nätverk, med rätt applikationer. Säkerheten kring samtliga mobila enheter kan kontrolleras och så sätt minimeras risken att information hamnar i fel händer.

Vad är MDM?

MDM, närmare bestämt Mobile Device Management, är en tjänst som gör det möjligt för er att själva hantera hela organisationens mobila enheter. Med en MDM-lösning får företaget en interaktiv och grafisk inventering över samtliga mobila enheter med detaljerad hård- och mjukvaruspecifikation. Ytterligare en vital funktion är dess säkerhetsaspekt – känn full kontroll över företagets mobila enheter.

Hur fungerar det?

Vår MDM-lösning vilar på en stabil plattform baserad på IBM Maas 360. Vi erbjuder tre olika paketeringar med varierande funktionalitet. Oavsett vilken du väljer får du fördelen med en tjänst som har en fast månadsavgift per ansluten enhet. Det betyder att du får kontroll över IT-avdelningens mobilhanteringskostnad.

Fördelar med ett MDM-system

  • Säker åtkomst till mobila lösningar
  • Säkerhetslösning för samtliga mobila enheter
  • Lösningen vilar på IBM Maas 360 stabila plattform
  • För en fast månadsavgift per ansluten enhet betalar ni endast för den funktionalitet som nyttjas
  • Välj de tjänster som bäst passar din organisation bäst. Välj mellan MDM Bas, MDM Plus och MDM Premium