Driftinformation

Viktig information - iCentrex Softphone PLUS

2019-11-25

Denna information är endast till kunder som använder applikationen iCentrex Softphone PLUS, är du osäker på om du använder Softphone PLUS eller iCentrex Appen?
Enklast är att kontrollera vart din användarbild och kontrollerna för aktiviteter/hänvisningar sköts. Är de uppe till vänster i applikationen är det Softphone PLUS, är de uppe till höger är det iCentrex Appen.

Nu finns det en ny version av Softphone PLUS tillgänglig. Den nya versionen innehåller bland annat förändringar i användargränssnittet. iCentrex har tagit fram nya snabbguider för denna version, du hittar länkar till snabbguiderna nedan.

iCentrex supporterar inte versioner äldre än 4.11.4, för att säkra funktionaliteten måste du uppgradera din/era Softphone PLUS klienter så snart som möjligt.

Softphone PLUS (5.2.1.6748)
För mer information om ändringar i denna version se changelogen via länken nedan
https://snomfw.icentrex.se/softphone/Changelog_SoftphonePLUS_5_x.txt

Automatisk notifiering
Kunder med automatisk notifiering kommer vid start av Softphone PLUS få en notifiering om att en ny version finns tillgänglig. Klicka på notifieringen för att ladda ner installationsfilen, kör sedan installationsprogrammet.
Kunder som valt att inte aktivera automatiska notifieringar kommer inte att få någon notifiering.

Manuell nerladdning av senaste Softphone PLUS versionen
Ladda ner iCentrex Softphone PLUS för Windows
https://snomfw.icentrex.se/icentrex_softphone.exe
Snabbguide-Softphone_windows.pdf

Ladda ner iCentrex Softphone PLUS för Mac
https://snomfw.icentrex.se/icentrex_softphone.dmg
Snabbguide-Softphone.pdf

MSI Paket
Ladda ner Windows MSI paket för Softphone PLUS
https://snomfw.icentrex.se/icentrex_softphone_MSI.zip

FAQ

  • För att installera Softphone PLUS måste användaren ha rättighet att installera programvara på sin dator.
  • I vissa fall kan användaren behöva logga in med sina användaruppgifter efter installation. Har användaren glömt sina inloggningsuppgifter kontaktas lokal support i första hand. För att byta lösenord kan denna länk användas https://bcs.icentrex.se/forgot-pwd
  • Mac användare kan få meddelande om att Applikationen inte kan öppnas pga. en okänd utvecklare (För mer info och instruktioner klicka på "hjälp ?" om du får meddelandet). För att öppna Softphone PLUS måste man första gången efter installation öppna Softphone PLUS via finder. Öppna finder och leta upp "iCentrex Softphone.app” i Applikationer, högerklicka och välja Öppna i menyn. Nytt meddelande dyker upp, välj öppna.
  • Automatisk notifiering är som standard aktiverad, önskar du deaktivera automatsika uppdateringar för din organisation vänligen kontakta iCentrex kundcenter.

Driftkarta

Den här sidan visar täckning och driftstörningar i mobilnätet. Varje driftstörning är kopplad till en geografisk position.

SLA